NOS VoetbalAangepast

Nachtelijke huldiging PEC Zwolle

Duizenden supporters van PEC Zwolle hebben de spelers en de staf onthaald bij het stadion in Zwolle. Ze staken vuurwerk af en stonden midden op de wegen rond het stadion om de spelers toe te juichen. De spelersbus kwam rond 01.00 uur terug vanuit Rotterdam waar de ploeg de bekerfinale won van Ajax.

Ook op de viaducten boven de snelweg stonden supporters. Met zaklampen seinden ze naar de bus. De politie begeleidde de spelersbus verder naar het IJsseldeltastadion.

Mooi onthaal

Bij aankomst trokken supporters de deur van de spelersbus open en zongen ze de spelers toe. "Een onwijs mooi onthaal. We gaan een mooi feestje maken hier", zei voetballer Michael van der Werff. Trainer Ron Jans besteedde de hele terugreis aan het beantwoorden van geluks-smsjes. Die kwamen vanuit heel Europa, zei hij tegen RTV Oost.

Op de tribunes van het stadion zaten ook honderden supporters. Zij juichten de spelers toe die de beker het stadion binnendroegen. Later 's nachts volgde nog een besloten feest.

Zo'n 17.000 PEC-supporters waren gistermiddag ook met bussen afgereisd naar de Kuip voor de wedstrijd. Zij waren al veel eerder dan de spelers terug in Zwolle.

De officiële huldiging is later vandaag in de stad. Ook is er een rondvaart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl