NOS NieuwsAangepast

Populaire zeehond Happie uitgezet

De politie en dierenverzorgers bij Bergen op Zoom hebben een zeehond in zee uitgezet, omdat het dier te veel bezoek kreeg. Volgens deskundigen gingen mensen te amicaal met hem om.

De jonge grijze zeehond werd in februari gespot in de Oosterschelde. Het dier zocht contact met sportduikers. Die gaven hem vanwege zijn speelse en bijtgrage karakter de naam Happie. Al snel kreeg het dier zijn eigen Facebookpagina, waardoor zijn populariteit alleen maar toenam.

Foto

Happie verbleef de afgelopen weken op de Oesterdam tussen Tholen en Zuid-Beveland. Hij werd door steeds meer mensen bezocht. Gisteren stonden er op het strand zeker vijftig mensen om de zeehond. Ze raakten hem aan en maakten foto's.

De politie vond dat het welzijn van de zeehond in het geding kwam. Bovendien kan Happie venijnig bijten. In overleg met de zeehondenopvang werd daarom besloten de zeehond te vangen en uit te zetten.

Bedankt

"Bedankt voor de positieve reacties. De zeehond heeft zijn vrijheid terug. Bij het uitzetten zocht hij gelijk zijn soortgenoten op", laat een dierverzorger weten op de Facebookpagina.

Waar Happie is uitgezet, is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl