Stevens wint, Verbeek verliest

Door een 3-1 zege op Schalke 04 heeft het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens voorzichtig afstand genomen van de degradatiezone. De ploeg blijft vijftiende, maar vergrootte het gat naar nummer zestien Hamburger SV naar vier punten.

Martin Harnik was tweemaal trefzeker voor Stuttgart, tussendoor maakte Cacau de 2-0. Adam Szalai tekende halverwege de tweede helft voor de eretreffer van Schalke 04 en de 3-1 einstand.

Zorgen voor Verbeek

FC Nürnberg heeft op eigen veld met 4-1 verloren van Bayer Leverkusen. Daardoor staat het team van Gertjan Verbeek drie wedstrijden voor het einde van het seizoen nog steeds op de zeventiende plaats, hetgeen rechtsreekse degradatie zou betekenen.

Bij rust was het door doelpunten van Emir Spahic (Leverkusen) en Marvin Plattenhardt nog gelijk, maar in de tweede helft namen de bezoekers afstand door doelpunten van Sebastian Boenisch, opnieuw Spahic en Roberto Hilbert.

Door de overwinning klimt Leverkusen naar de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.