NOS SportAangepast

Braas maakt reputatie waar

Skiffeur Roel Braas is het seizoen goed begonnen. Op de winderige Willem-Alexander Baan in Rotterdam roeide hij bij de NK kleine nummers op overtuigende wijze naar de titel.

Omdat de wind die over het water joeg, een eerlijke strijd in finale met zes boten onmogelijk maakte, besloot de wedstrijdleiding een eindrangschikking te maken aan de hand van de time trial in de ochtenduren.

De 27-jarige Braas, die in augustus hoopt te vlammen tijdens de WK roeien in eigen land, was met 7.02,45 de concurrentie ruimschoots te snel af. Thijs van Luijk en Derk Noordhuis, de nummer twee en drie, moesten veertien seconden toegeven op de winnaar.

Ook Janssen snelste

Bij de vrouwen ging het goud naar favoriete Inge Janssen, die na 7.52,75 over de finish ging. Carline Bouw (7.58) en Nicole Beukers (7.59) verdeelden het zilver en brons.

Ook bij de twee-zonder bleef een verrassing uit. Mitchel Steenman en Rogier Blink maakten hun reputatie waar en snelden naar de zege. Robert Lücken en Mechiel Versluis eindigden als tweede. Verrassend was de derde plaats voor de lichte roeiers Tim Heybrock en Bjorn van den Ende.

De titel bij de vrouwen-zonder ging naar Heleen Boers en Aletta Jorritsma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl