Amsterdam bereikt Europese finale

De hockeysters van Amsterdam hebben de finale van de EuroHockey Club Champions Cup bereikt. In de halve finale werd het Duitse Uhlenhorst met 3-1 opzij gezet. Later vandaag strijden thuisploeg Den Bosch en het Spaanse Real Sociedad de Futbol om het andere ticket.

Amsterdam had vanaf het begin van de wedstrijd het betere spel, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Sterker, lange tijd stond er een 1-0 voorsprong voor Uhlenhorst op het bord.

Lisa Altenburg was met haar doelpunt in de achtste minuut verantwoordelijk voor die tussenstand, die ondanks de vele kansen voor Amsterdam pas in de veertigste minuut ongedaan werd gemaakt door Kelly Jonker.

Vanaf dat moment was het gedaan met de dappere strijd van Uhlenhorst of, anders gezegd, zette Amsterdam de kansen wel om in goals. Uit de zevende strafcorner zette Eva de Goede haar ploeg op voorsprong en uit een strafbal breidde ze die uit naar 3-1.