Oranje Zwart naar EHL-finale

Oranje Zwart heeft zich voor het eerst in de historie van de club geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. Het Belgische Dragons, in de voorgaande rondes nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Kampong en Rotterdam, werd met 3-0 verslagen.

Een week na het winnen van de tweede landstitel in de clubgeschiedenis, lonkt nu dus zelfs de dubbel voor de Eindhovenaren. Op eigen veld is Harvestehuder maandag de tegenstander in de finale.

De Duitsers kwamen in hun halve finale tegen Racing Bruxelles terug van een vroege 2-0 achterstand en plaatsten zich dankzij de 3-2 zege bij hun EHL-debuut al voor de eindstrijd.

Dragons startte sterker

OZ mocht niet rouwig zijn dat er in het eerste kwart niet gescoord werd. De beste kansen waren namelijk voor Dragons. Doelman Mark Jenniskens voorkwam, een keer met hulp van de paal, een Belgische treffer.

In het tweede kwart trok OZ het initiatief naar zich toe, maar de kansen die dat opleverde waren niet besteed aan Sander Baart en Rob Reckers. Op slag van rust had Jelle Galema geen moeite de openingstreffer binnen te schuiven. Hij rondde af, na goed voorbereidend werk van Reckers.

Vijf minuten na de rust verdubbelde Mink van der Weerden de score door uit een strafcorner onberispelijk raak te pushen. Daarna was het verzet van Dragons gebroken. Op aangeven van Bob de Voogd rondde Gabriel Dabanch met een knap backhandschot af.