NOS SportAangepast

Bertens op karakter langs Nara

Kiki Bertens heeft Nederland op een 2-1 voorsprong gezet in het play-off-duel met Japan in de Fed Cup. De Nederlandse kopvrouw versloeg op karakter de taaie Kurumi Nara na ruim drie uur tennis: 7-6 (5), 4-6, 9-7.

Bertens had veel te stellen met het gevarieerde spel van de lichtvoetige Japanse. De Nederlandse zette haar opponent weliswaar vaak onder druk, maar Nara kwam even zo vaak met een goed antwoord op de proppen.

In de eerste set verspeelde Bertens een 4-2 voorsprong en kon ze, ondanks twee setpoints, op 6-5 de set niet uitserveren. In de spannende tiebreak sloeg ze vervolgens op haar vierde setpunt wel toe.

Slordige Bertens in tweede set

Daarna slopen er fouten in het spel van Bertens. Nara stuurde haar van hoek naar hoek en forceerde op 2-2 een beslissende break om de tweede set veilig te stellen. Het kostte Bertens een aantal games om het setverlies te verwerken.

Nara bleef solide en pakte een 3-1 voorsprong, maar op karakter knokte Bertens zich terug in de partij. De Wateringse beet zich vast in de rally en creëerde op de service van Nara vier matchpoints in drie verschillende games, maar telkens vond de Japanse een fraai antwoord.

Bertens overleeft en slaat toe

Op 7-7 overleefde Bertens twee breakpoints en dat gaf haar het vertrouwen om op 8-7 wel toe te slaan op haar vijfde wedstrijdpunt.

Arantxa Rus kan nu het beslissende punt voor Nederland binnenhalen voor promotie naar Wereldgroep II. Daarvoor moet ze met Misaki Doi zien af te rekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl