NOS NieuwsAangepast

Geweldsincident in Oekraïne

Een schietincident bij een wegblokkade van pro-Russische activisten in het oosten van Oekraïne heeft volgens Oekraïne één persoon het leven gekost. Drie mensen raakten gewond. Volgens de Oekraïense autoriteiten is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Eerder meldde de Russische tv-zender Russia 24 dat er vijf doden waren gevallen. Volgens Russia 24 werden inwoners van Slavjansk die de wegblokkade bemanden, afgelopen nacht door onbekenden vanuit een auto neergeschoten.

Rechtse Sector

Volgens Rusland zit de Rechtse Sector achter de aanval. Deze Oekraïens-nationalistische zelf ontkent betrokkenheid bij de schietpartij.

Rusland reageerde verontwaardigd op het incident. Volgens Rusland getuigt het incident van een ''gebrek aan wil'' van de autoriteiten in Kiev om nationalisten en extremisten aan te pakken.

Bezet

Het is het eerste geweldsincident sinds het akkoord van Genève van afgelopen donderdag. Toen maakten Rusland, de Europese Unie, de Verenigde Staten en Oekraïne afspraken om de spanningen in het oosten van Oekraïne te verminderen. Pro-Russische betogers houden nog altijd overheidsgebouwen bezet in ten minste tien steden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl