Liverpool slaat gat met concurrentie

Liverpool heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van concurrent Chelsea. Op bezoek bij Norwich City boekte Liverpool een 3-2 overwinning. Chelsea was zaterdag verrassend in eigen huis met 2-1 onderuitgegaan tegen hekkensluiter Sunderland.

Raheem Sterling en Luis Suárez, op aangeven van Sterling, bezorgden Liverpool al na elf minuten een 0-2 voorsprong. Het leek daardoor een gemakkelijke middag te worden voor koploper van de Premier League, maar na de rust kantelde het duel.

Norwich City, met Leroy Fer in de basisformatie, kwam in de 54ste minuut terug in de wedstrijd. Gary Hooper, die de Nederlander Ricky van Wolfswinkel op de bank hield, tekende voor de aansluitingstreffer. Hij kon vrij intikken nadat Liverpool-goalie Simon Mignolet de bal niet goed had verwerkt.

Sterling belangrijk

Liverpool wist andermaal de voorsprong uit te breiden, en opnieuw was Sterling de doelpuntenmaker. Hij had daar wel de hulp van een Norwich-verdediger nodig. Doelman John Ruddy zag de bal via het been van een medespeler over zijn hoofd in het doel eindigen.

Robert Snodgrass maakte het een kwartier voor tijd nog erg spannend. De Schot, die eigenlijk al met rood van het veld had gemoeten na een overtreding op Joe Allen, kopte de 2-3 tegen de touwen. Het werden vervolgens lange minuten voor Liverpool. Invaller Van Wolfswinkel was nog dicht bij de gelijkmaker. Hij kon vrij inkoppen, maar vergat een hoek uit te kiezen.

Gat van vijf punten

Door de overwinning heeft Liverpool tachtig punten na 35 wedstrijden en slaan 'The Reds' een gat van vijf punten met nummer twee Chelsea, dat volgende week zondag de tegenstander is op het eigen Anfield Road. Nummer drie Manchester City heeft negen punten minder dan Liverpool, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld.

Norwich City staat nog wel op een veilige zeventiende plek op de ranglijst, maar met slechts twee punten boven de degradatiestreep worden het nog drie zware wedstrijden voor 'The Canaries'. Er wachten namelijk nog duels met Manchester United (uit), Chelsea (uit) en Arsenal (thuis).