NOS NieuwsAangepast

Doden bij aanval Algerijns konvooi

Bij een aanval op een Algerijns legerkonvooi zijn veertien militairen om het leven gekomen. Elf slachtoffers werden ter plekke gedood, de andere drie overleden later in het ziekenhuis.

Het konvooi was gisteravond onderweg in een noordelijke bergregio van het land toen het van twee kanten van de weg met machinegeweren onder vuur werd genomen door militante moslims. Het is niet bekend of er aan de kant van de aanvallers ook doden zijn gevallen.

De militairen waren op weg naar de kazerne nadat ze afgelopen week stembureaus in het gebied hadden beschermd voor de presidentsverkiezingen. Vrijdag werd bekendgemaakt dat die voor de vierde keer op rij zijn gewonnen door Abdelaziz Bouteflika (77).

Burgeroorlog

In de jaren 90 werd in Algerije een bloedige burgeroorlog uitgevochten tussen moslimrebellen en de regering. Onder Bouteflika keerde de rust terug, maar in bepaalde gebieden wordt nog af en toe gevochten.

In de regio waar de aanval gebeurde wonen veel moslimstrijders. Het gebied had de laagste opkomst bij de verkiezingen van afgelopen week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl