NOS SportAangepast

Hamilton: dit is een droom

Net als in de voorgaande twee races werd ook de grand prix van Sjanghai een prooi voor Lewis Hamilton. Zijn teamgenoot Nico Rosberg finishte als tweede en de weinig verrassende conclusie van Hamilton luidde dan ook dat Mercedes nog steeds veel verder is dan de rest van het veld.

"Dit is duidelijk het beste team op dit moment. We gaan er hard aan werken om dat zo te houden, want de andere teams jagen op ons", aldus de Brit die Rosberg nu op vier punten nadert in de strijd om het kampioenschap.

Hamilton liet ook weten dat het "een droom" is om drie zeges op rij binnen te halen. "Het voelt geweldig. Ik kan het niet beschrijven."

Alonso blij met podium

Achter de opppermachtige Mercedessen eindigde Ferando Alonso op de derde plek. De eerste podiumplaats van het jaar leidde tot tevredenheid bij de Spanjaard. "Dat is toch een mooie verrassing voor ons. Bovendien sta ik ook derde in de stand om het kampioenschap. De start van het seizoen was misschien niet zoals we wilden, maar uiteindelijk doen we wel mee."

Dat geldt zeker niet voor regerend wereldkampioen Sebastian Vettel. De Duitser werd vijfde, nog achter stalgenoot Daniel Ricciardo, die Vettel kon passeren toen de teamleiding daar opdracht toe had gegeven.

Al ging Vettel daar niet zonder slag of stoot mee akkoord. Hij wilde eerst weten op welke banden Ricciardo reed. "We reden op dezelfde banden, dus ik begreep niet waarom ik opzij moest. Toen ik door kreeg dat voor Daniel een andere wedstrijdstrategie was gekozen, liet ik hem er toch langs. Het had ook geen zin meer, want ik was ook gewoon langzamer."

Huiswerk

Niet voor het eerst dit jaar sloot Vettel zijn reactie af met de tussen hoop en frustratie liggende woorden dat "de auto nog niet is wat het zou moeten zijn, maar dat er vooruitgang in het proces zit."

Het komt de Red Bull-coureur dus niet verkeerd uit dat er pas over drie weken weer een wedstrijd (GP Barcelona) op het programma staat. Dan is er net even meer tijd om het nodige huiswerk te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl