NOS NieuwsAangepast

Paus roept op tot dialoog en vrede

In Rome heeft paus Franciscus het Urbi et Orbi uitgesproken, de zegen voor de stad en de wereld. In zijn toespraak ter gelegenheid van Pasen stond Franciscus stil bij de talrijke conflicten in de wereld, zoals in Syrië, Oekraïne, het Midden-Oosten en Afrika. Hij riep op tot vrede en dialoog en het uitbannen van honger en armoede.

Paaswens

Franciscus wenste de tienduizenden gelovigen op het Sint Pietersplein en de televisiekijkers thuis een zalig Pasen. Hij deed dat niet in vele talen, maar hij beperkte zich tot een paaswens in het Italiaans. Wel bedankte hij speciaal voor de bloemen uit Nederland.

De paasmis op het Sint Pietersplein was het sluitstuk van een drukke week die begon op Palmzondag. Voor de paus op het balkon van de Sint Pieter verscheen om de zegen te geven, maakte hij in een open, witte wagen een toer over het plein. Franciscus maakte zegenende gebaren, zwaaide en stak af en toe zijn duim op.

Verrijzenis

In de plechtigheden rond Pasen benadrukte de paus dat de opstanding van Jezus het hoogtepunt is van het evangelie. De gekruisigde Jezus is verrezen; dat is de basis voor ons geloof en onze hoop, zei de paus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl