NOS VoetbalAangepast

Moisander: liefde voor PEC telt niet

Niklas Moisander kan vandaag met Ajax voor het eerst in zijn carrière de KNVB-beker veroveren. In de finale moet hij dan wel zijn oude club PEC Zwolle verslaan. Hoewel de Finse verdediger veel sympathie heeft voor zijn oude club, telt dat nu even niet mee. "Ik wil zo graag deze beker winnen. Dan maakt het niet uit wie de tegenstander is."

Moisander werd in 2003 samen met zijn tweelingbroer Henrik door Ajax naar Nederland gehaald. In Amsterdam wisten de Finse broers nooit door te breken. Henrik keerde via de Zweedse competitie terug in Finland en Niklas besloot in 2006 om voor twee seizoenen bij Zwolle te tekenen.

"Plekje in mijn hart"

Bij Zwolle werd hij een belangrijke basiskracht. In 71 wedstrijden wist hij vijf keer te scoren. "De twee jaar bij Zwolle waren heel belangrijk voor mijn ontwikkeling. Het heeft een mooi plekje in mijn hart", zegt Moisander over de periode in Overijssel.

In 2008 vertrok Moisander naar AZ. Ook bij AZ bewees hij zich als een solide verdediger. Na vier seizoenen in Alkmaar, met 111 wedstrijden, drie doelpunten, een landstitel en een Johan Cruijff-schaal op zak, keerde hij terug bij Ajax. Voor ruim drie miljoen euro werd hij de opvolger van Jan Vertonghen.

Dennenappel ontbreekt op erelijst

Moisander is met Ajax al een keer landskampioen geworden en hij wist de Johan Cruijff-schaal te winnen, maar de 'Dennenappel' ontbreekt nog op zijn erelijst. Met zowel AZ als Ajax reikte hij een keer tot de halve finale. "Het is een mooi moment voor ons allemaal. Ajax heeft de laatste jaren ook niet zo vaak de bekerfinale gehaald. Wij willen de beker als spelersgroep graag winnen, maar ik persoonlijk ook."

En over zijn toekomst? Daar wil Moisander zich nog niet over uitlaten. "Laten we nu eerst maar eens van de komende weken gaan genieten", doelt hij op de mogelijke bekerwinst én het kampioenschap. Ajax heeft volgende week bij Heracles Almelo genoeg aan een punt om voor de vierde keer op rij kampioen van Nederland te worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl