NOS NieuwsAangepast

Brief ouders Lisanne en Kris

De ouders van de twee Nederlandse vrouwen die in Panama worden vermist, willen dat de zoektocht naar hun dochters onverminderd doorgaat. Ze hebben geregeld dat zowel de lokale autoriteiten als privépersonen verder kunnen gaan met zoeken na hun vertrek naar Nederland.

Dat schrijven de ouders van Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) in een brief aan de bevolking van de Panamese plaats Boquete, waar de vrouwen op 1 april voor het laatst werden gezien. In de brief bedanken de ouders de inwoners van Boquete. "We waarderen de warmte, sympathie en steun van de gemeenschap in Boquete enorm."

Privédetectives

Veel inwoners hebben geld of andere vormen van hulp aangeboden. De ouders hebben een lokale bankrekening geopend voor de donaties. Daarmee willen ze onder meer privédetectives en posters betalen om de zaak onder de aandacht te houden.

De ouders zeggen erg blij te zijn met alle initiatieven van mensen die willen helpen. Om het overzicht te bewaren, verzoeken ze belangstellenden hun acties aan te melden bij lokale coördinatoren. De coördinatie van de zoektocht verloopt onder meer via de Nederlandse ambassadeur in Panama, Wiebe de Boer.

Stopgezet

Afgelopen maandag werd de grootschalige zoekactie naar de twee Amersfoortse vrouwen stopgezet. De ouders zijn van plan geregeld naar Boquete terug te keren, net zo lang tot de twee zijn gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl