NOS VoetbalAangepast

Stevens in nood treft oude liefde

Huub Stevens neemt het vandaag met VfB Stuttgart op tegen zijn oude liefde Schalke 04. Dat is de club waar de 'Harter Hund' in 2004 werd verkozen tot trainer van de eeuw.

De gevoelens voor zijn voormalige werkgever zet hij dit weekeinde opzij. "Het was een fantastische tijd bij Schalke, maar ik moet er nu het beste voor Stuttgart uithalen", aldus Stevens, die van 1996 tot en met 2002 voor Schalke werkzaam was en met de club in 1997 de UEFA Cup veroverde.

In september 2011 keerde Stevens terug in Gelsenkirchen, maar hij werd daar eind december 2012 ontslagen.

Met slechts één punt boven de degradatiestreep zit Stevens met Stuttgart zwaar in de problemen. Hetzelfde geldt voor Gertjan Verbeek, die met FC Nürnberg zelfs onder de streep bivakkeert. Verbeek krijgt zondag nummer vijf Bayer Leverkusen op bezoek.

Vol vertrouwen

De trainer, die het seizoen begon bij AZ, is ondanks de zorgen vol vertrouwen. "Toen ik hier begon, wist ik dat het moeilijk zou worden en dat we wellicht tot de laatste dag tegen degradatie zouden strijden", meldde de coach.

"We hebben al veel tegenslagen gehad en toch zijn we nog niet gebroken. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben wij nog steeds een goede kans op lijfsbehoud. Daar gaan we dus alles aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl