NOS NieuwsAangepast

Duikers bergen lichamen bootramp

Duikers hebben lichamen uit de gezonken Zuid-Koreaanse ferry weten te halen. Het dodental van de ramp met de veerboot staat nu op 49 en er worden nog ruim 250 passagiers vermist.

De hulpdiensten proberen al een paar dagen lichamen van slachtoffers te bergen, maar dat gaat moeizaam vanwege de sterke stroming. De reddingswerkers hebben nu vissersboten gevraagd de operatie 's nachts bij te lichten, zodat de berging door kan gaan.

Gisteren werden de eerste drie lichamen geborgen. Dat lukte door een ruit in te slaan van een passagiershut. De drie slachtoffers droegen reddingsvesten, meldde de kustwacht. De kapitein van het schip had tegen de passagiers gezegd dat ze voor hun eigen veiligheid zo lang mogelijk aan boord moesten blijven.

Wanhopig

Veel familieleden zijn wanhopig op zoek naar informatie over de slachtoffers. Zo'n honderd nabestaanden raakten vanmorgen slaags met de politie, die hen op straat tegen probeerde te houden. Ze willen van de regering weten waarom er niet genoeg is gedaan om de passagiers te redden.

Aan boord van de veerboot waren vooral leerlingen die een schoolreis maakten.

Er zijn inmiddels enorme drijvende kranen aangekomen op de rampplek, maar de Zuid-Koreaanse overheid wil die nog niet inzetten. Het gebruik van het grote materiaal zou namelijk fataal kunnen zijn voor overlevenden in de scheepsromp. Omdat men nog niet wil uitsluiten dat iemand het heeft overleefd, wordt daarom gewacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl