NOS WielrennenAangepast

Hoogerland zoekt wat Poels heeft

Vijf jaar lang zaten ze in dezelfde ploeg, Wout Poels (26) en Johnny Hoogerland (30). Maar eind 2013 stopte sponsor Vacansoleil-DCM en koos ieder zijn eigen weg. Een dag voor de Amstel Gold Race troffen ze elkaar.

Poels kwam terecht in een van de sterkste ploegen ter wereld en heeft zijn eerste zege namens Omega Pharma-Quick Step al binnen. Hoogerland verkaste naar Italië. Bij de Procontinentale ploeg Androni Giocattoli zoekt hij naar zijn vorm.

"Alle renners van vorig jaar zoeken elkaar toch wel op. Wout, Lieuwe Westra en de anderen. Dan maak je een praatje", vertelt Hoogerland, die zondag in zijn Nederlandse kampioenstrui van start gaat. "Of ik het mis? Ja, eigenlijk wel."

Poels: de basis is veel beter

Poels heeft geen tijd voor nostalgische gevoelens. Na een verloren jaar na zijn dramatische val in de Tour de France van 2012, is de Limburger eindelijk in de vorm van zijn leven. Vorige week won hij een rit in de Ronde van het Baskenland. Op de flanken van de Usartza bleef hij wereldtoppers als Alberto Contador en Alejandro Valverde voor.

"Ik mag niet klagen", beaamt Poels. "Die val heeft me toch wel een jaar gekost. Ik merk nu dat de basis een stuk beter is. Het draait heel lekker, zeker als je dan meteen kunt winnen voor de nieuwe ploeg."

Hoogerland: Amstel geen Baskenland

Hoogerland heeft nog geen potten kunnen breken in Italiaanse dienst: "Ik zeg niet dat ik slecht rijd, maar ik heb geen topvorm in ieder geval."

De Zeeuw keek dan ook met bewondering naar de fraaie ritzege van zijn oud-ploegmaat: "Ik heb een keer Baskenland gereden. Toen sliepen we bovenop die berg waar Poels won. Een week lang gingen we die berg op en af, elke dag. Ik ken elke bocht en geloof me, het is echt een heel lastige klim. Maar de Amstel (Gold Race) is natuurlijk niet te vergelijken met Baskenland."

Poels knikt instemmend, maar zijn ogen spreken boekdelen. Voor Poels kan de koers niet snel genoeg beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl