NOS VoetbalAangepast

Mourinho 'feliciteert' scheidsrechter

Na de thuisnederlaag van Chelsea tegen Sunderland (2-1) heeft José Mourinho geweigerd om vragen te beantwoorden van journalisten. "Ik wil maar vier dingen zeggen", riep hij telkens. Ook bij de persconferentie, waar hij voortijdig vertrok.

"Als eerste wil ik mijn spelers feliciteren. Ze hebben alles gegeven", aldus Mourinho. "Ten tweede: gefeliciteerd Sunderland. Hoe ze hebben gewonnen, dat maakt niet uit." De Portugese manager refereert daarmee aan de omstreden penalty die Sunderland laat in de tweede helft kreeg en die de winnende treffer opleverde.

"Scheidsrechter was ongelooflijk"

De scheidsrechter kan daarom ook op een cynische opmerking rekenen. "Als derde wil ik Michael Dean feliciteren. Zijn optreden vandaag was ongelooflijk. Daarom ook mijn felicitaties voor scheidsrechtersbaas Mike Riley, als punt vier. De manier waarop ze dit seizoen kleur hebben gegeven, was fantastisch."

Met ingehouden woede draaide Mourinho zijn verhaal af. Vlak na de bewuste penalty moest hij zelfs een van zijn assistenten, Rui Faria, wegtrekken van het veld, omdat die de scheidsrechter te lijf wilde gaan. Bij monde van Mourinho klaagt Chelsea wel vaker over beslissingen van de arbiter.

Titel verder uit zicht

Door de nederlaag, Mourinho's eerste in de Premier League op eigen bodem na 78 duels, loopt Chelsea averij op in de titelstrijd. Koploper Liverpool, dat zondag naar Norwich City gaat, heeft twee punten voorsprong op Chelsea en zes op Manchester City, dat wel een wedstrijd minder speelde dan Liverpool.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl