Degradatiezorgen HSV nemen toe

Hamburger SV heeft in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga geen punten kunnen pakken. De Noord-Duitse formatie verloor zaterdagavond op eigen veld met 3-1 van VfL Wolfsburg.

Door treffers van Ivan Perisic en Kevin De Bruyne ging Wolfsburg met een ruime marge de rust in. De derde treffer, van Ivica Olic, betekende daarna de nekslag voor HSV, waar de geblesseerde Rafael van der Vaart ontbrak. Ivo Ilicevic maakte de nederlaag voor HSV iets draaglijker. Bij de bezoekers ontbrak Bas Dost door een blessure.

Luiz Gustavo moest in de laatste minuut bij Wolfsburg nog van het veld na zijn tweede gele kaart. Wolfsburg klimt door de zege naar de vierde plaats.

Verbeek ruikt z'n kans

HSV, met aanvaller Ola John in de 56ste minuut als invaller, blijft op de zestiende plaats hangen. FC Nürnberg, onder leiding van trainer Gertjan Verbeek, kan zondag bij winst in de thuiswedstrijd tegen nummer vijf Leverkusen, over HSV heen gaan.