Juventus en AS Roma zegevieren

Juventus heeft ook zijn zeventiende thuiswedstrijd in de Serie A gewonnen. De koploper was in Turijn met 1-0 te sterk voor Bologna. Juventus houdt acht punten voorsprong op AS Roma, dat met dezelfde cijfers bij Fiorentina zegevierde.

Bologna-doelman Gianluca Curci was voor rust de uitblinker met een aantal puike reddingen, maar in de 64ste minuut moest hij het antwoord schuldig blijven op een hard schot van Paul Pogba. In Florence tekende de Belg Nainggolan met een puntertje halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt. Door de zege is Roma zeker van de tweede plaats en dus zeker van deelname aan de Champions League komend seizoen.