Sunderland zit ook Chelsea dwars

Sunderland heeft koploper Liverpool voor de tweede keer in vier dagen de helpende hand geboden. De hekkensluiter hield woensdag Manchester City op 2-2 en won nu met 2-1 bij Chelsea, dat voor het eerst onder José Mourinho (78 wedstrijden) in de competitie een thuisnederlaag leed.

Samuel Eto'o zette Chelsea met een knappe volley uit een corner al na twaalf minuten op voorsprong. Ook in het vervolg had de thuisploeg het beste van het spel, maar na een slim genomen hoekschop werd het 1-1 via Connor Wickham, die tegen City ook al twee keer had gescoord.

Tien minuten voor tijd werd het uit een discutabele strafschop (Cesar Azpilicueta zou voormalig AZ-spits Jozy Altidore onderuit gegleden hebben) 2-1 via Liverpool-huurling Fabio Borini.

Van schlemiel tot held

Sunderland-doelman Vito Mannone was woensdag nog de schlemiel toen hij vlak voor tijd een blunder maakte. Ditmaal werd hij de held door in de slotfase op prachtige wijze een schot van André Schürrle te keren.

Koploper Liverpool gaat zondag op bezoek bij Norwich City. De Reds hebben twee punten voorsprong op Chelsea en zes op Manchester City, dat wel een wedstrijd minder speelde dan Liverpool.