Seedorf blijft winnen met Milan

AC Milan heeft zaterdag ten koste van Livorno de vijfde competitiezege op rij geboekt. De formatie van trainer Clarence Seedorf was in San Siro met 3-0 te sterk voor de degradatiekandidaat.

Mario Balotelli opende op slag van rust de score, terwijl Adel Taarabt vlak na de hervatting voor de 2-0 zorgde. Enkele minuten voor tijd besliste Giampaolo Pazzini het duel definitief.

Seedorf, die deze week zijn trainerspapieren haalde, gunde Nigel de Jong een basisplaats. Urby Emanuelson bleef 90 minuten op de bank. Milan klom mede dankzij andere uitslagen naar de zesde plaats, die het deelt met Parma. Die plaats geeft als laatste recht op deelname aan de Europa League.

Inter helpt stadgenoot

Inter hielp stadgenoot AC door in Parma met 2-0 te winnen. De thuisploeg bewees zichzelf geen dienst in de jacht op Europees voetbal. Antonio Cassani zag op slag van rust zijn strafschop gekeerd worden door penaltykiller Samir Handanovic.

Direct na de thee kon Gabriel Paletta inrukken na een tweede gele kaart. Verdediger Rolando kopte Inter even later op voorsprong, waarna Freddy Guarin in de slotfase het duel besliste.

Lazio redt in blessuretijd een punt

Torino leek in Rome tegen Lazio op weg naar drie punten nadat in de slotfase Diego Novaretti zijn tweede gele kaart had gekregen en Ciro Immobile de bezoekers in de 89ste minuut op 3-2 had geschoten. Diep in blessuretijd zorgde Antonio Candreva echter nog voor Lazio's gelijkmaker.

Later vandaag komen Juventus (thuis tegen Bologna) en AS Roma (uit tegen Fiorentina) nog in actie.

Strijd om plaats zes spannend

Met nog vier wedstrijden te spelen hebben Lazio, Torino en Hellas Verona 49 punten en dat zijn er twee minder dan Milan en Parma.