NOS SportAangepast

Federer klopt kwakkelende Djokovic

Roger Federer heeft zich ten koste van Novak Djokovic geplaatst voor de finale van het Masters Series-toernooi in Monte Carlo. De Zwitser versloeg de Serviër met 7-5, 6-2. Djokovic gaf in de tweede set niet vol gas vanwege problemen met zijn pols.

Federer boekte zijn achttiende zege in 34 duels op Djokovic. De Zwitser haalde drie keer eerder de finale in Monaco, maar verloor telkens van Rafael Nadal. Hij speelt in de finale tegen zijn landgenoot en vriend Stanislas Wawrinka, die eerder op de dag in de andere halve finale won van David Ferrer.

Federer en titelhouder Djokovic maakten er in de eerste set een prachtig en hoogstaand gevecht van. De Zwitser overleefde twee setpunten en sloeg op 5-5 toe met een break. In de tweede set had Djokovic te veel last van een polsblessure en was van een echte strijd geen sprake meer.

Federer domineert Wawrinka

Wawrinka staat voor de derde keer in de finale van een Masters-toernooi, maar won nog nooit. Van de veertien eerdere duels met Federer verloor Wawrinka er dertien. Zijn enige overwinning was in 2009 in Monte Carlo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl