Emnes en Bony vellen Newcastle

Oud-Spartaan Marvin Emnes en voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony hebben Swansea City een belangrijke zege bezorgd bij Newcastle United. Diep in de blessuretijd ging invaller Emnes op avontuur en verdiende een strafschop, die Bony benutte: 1-2.

Bony had Swansea in de blessuretijd van de eerste helft ook al op 1-1 gezet, nadat Shola Ameobi de thuisploeg aan de 1-0 had geholpen. Bij Newcastle viel Luuk de Jong na veertig minuten geblesseerd uit. Ook Tim Krul en Vurnon Anita hadden een basisplaats bij Newcastle, net als Michel Vorm en Jonathan de Guzman bij Swansea.

Door de overwinning rukt Swansea op naar de dertiende plaats en is het gat met de degradatiestreep vergroot tot zes punten.

Eriksen helpt Spurs aan zege

Fulham, de nummer negentien, blijft onder de degradatiestreep na een nederlaag tegen Tottenham Hotspur. Mede dankzij twee assists van oud-Ajacied Christian Eriksen werd het op White Hart Lane 3-1.

Eriksen gaf na ruim een half uur spelen de voorzet waaruit Paulinho de score opende en was na een uur ook de aangever bij het laatste doelpunt van Younes Kaboul.Tussendoor maakte Steve Sidwell namens Fulham gelijk (1-1) en bracht Harry Kane de Spurs met een kopbal weer op voorsprong. Sidwell miste later nog een strafschop.

Bij Fulham werd John Heitinga vlak na de 3-1 gewisseld en bleef doelman Maarten Stekelenburg op de bank.