Nieuwe beelden aanslag Apeldoorn

De politie heeft foto's en geluidsmateriaal vrijgegeven van de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn in 2009. Dat is gebeurd op verzoek van RTL.

Het materiaal biedt inhoudelijk weinig extra informatie. Het laat volgens RTL "vanuit het perspectief van de politie de chaos en ontreddering zien". Er is een politie-centralist te horen en er zijn foto's van dichtbij van de auto van Karst Tates. Het materiaal is te zien op de site van RTL.

Vijf jaar geleden bezocht de koninklijke familie Apeldoorn in het kader van Koninginnedag. Even voor twaalf uur reed een auto met hoge snelheid door het publiek en de dranghekken en botste tegen het monument De Naald. De open bus met het koninklijk gezelschap was daar toen net langsgekomen.

Gedeprimeerd

Bij de aanslag kwamen zeven mensen om. Ook dader Karst Tates overleed. Tien omstanders raakten gewond. In het onderzoek na de aanslag kwam naar voren dat Karst Tates een enigzins teruggetrokken bestaan had geleid en dat hij de laatste maanden gedeprimeerd was geweest. Zijn omgeving had geen signalen gekregen dat hij zo'n dramatische daad wilde plegen.

Auto vernietigd

Regionale kranten meldden vanochtend dat de zwarte Suziki Swift waarin Tates reed is vernietigd. Een woordvoerder van het openbaar ministerie zegt dat dat is gebeurd op 18 juli 2012, na een uitspraak van de rechter in augustus 2011.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl