NOS WielrennenAangepast

Terpstra door de grachten

Niki Terpstra is vanmiddag met een rondvaart door de grachten van Amsterdam gehuldigd voor zijn overwinning in Parijs-Roubaix van afgelopen zondag. Hij werd over het water vervoerd op exact dezelfde boot als die in 1988 met de huldiging van Oranje.

Veel belangstelling was er onderweg niet voor de ludieke actie, maar op het eindpunt werd Terpstra onthaald door zo'n tweehonderd enthousiastelingen.

Terpstra was vorig weekend de eerste Nederlander sinds Servais Knaven in 2001 die de 'Hel van het Noorden' wist te winnen. Hij werd eerder vandaag ook al gehuldigd in Krommenie, waar hij opgroeide.

Ludieke actie

Initiatiefnemers openden maandag een Facebook-pagina met de titel 'Die rondvaart komt er'. Na ruim vijftienhonderd 'likes' besloot de organisatie de ludieke actie ook daadwerkelijk door te zetten.

"Aangezien het Nederlands elftal al een rondvaart over de grachten kreeg voor een miezerige tweede plek, verdient held Niki Terpstra absoluut een rondvaart", verklaarden de initiatiefnemers, onder wie het Amsterdamse gemeenteraadslid Peter Kwint van de SP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl