Fietsfeest in Valkenburg bij NOS

Ruim 15.000 fietsers gaan vandaag de heuvels van Zuid-Limburg te lijf in de toerversie van de Amstel Gold Race. De recreanten die in Valkenburg van start gaan, kunnen kiezen uit verschillende afstanden, variërend van 65 tot 250 kilometer. Het parcours is voor een groot deel hetzelfde als dat van de Amstel Gold Race voor professionals die een dag later wordt gereden.

De NOS is zowel bij de liefhebbers als bij de profs van de partij. De toeruitzending wordt gepresenteerd door Herman van der Zandt, die behalve nieuwslezer zelf ook een verwoed fietsliefhebber is.

Van der Zandt ontvangt Tour-de-France-winnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen, die hem een klim-clinic geven op de Cauberg, de acteur Frank Lammers die boven op de Loorberg een muziekvideoclip opneemt, oud-Nederlands kampioen op de weg Annemiek van Vleuten, Volkskrant-columnist Bert Wagendorp en Mart Smeets.

NOS Fietsfeest in Valkenburg, vanmiddag tussen 16.50 en 17.50 uur op Nederland 1 en nos.nl NOS Amstel Gold Race, morgen vanaf 13.10 uur op Nederland 1 en nos.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl