NOS SportAangepast

Prima start Van der Vleuten in Lyon

Maikel van der Vleuten heeft in de openingswedstrijd van de wereldbekerfinale voor springruiters in Lyon met Verdi een prima prestatie geleverd. De 26-jarige ruiter uit Someren werd in een foutloze rit zevende in 66,92.

Tegen ontketende ruiters als Pius Schwizer uit Zwitserland met Quidam du Vivier, Patrice Delaveau uit Frankrijk met Lacrimoso HDC en Ludger Beerbaum uit Duitsland met Chaman was geen kruid gewassen. Van der Vleuten, de enige Nederlandse springruiter in de WB-finale, reed beheerst in de wetenschap dat er de komende dagen nog twee zware rondes volgen.

Aansluiting bij top klassement

"Misschien had ik in de afstand na de driesprong die ene galopsprong minder kunnen maken, maar ik ben dik tevreden", zei Van der Vleuten. "Eigenlijk een rit gereden zoals ik hem na het lopen had gepland. Van deze wedstrijd heeft Verdi niet geleden en ik kan morgen met een topfit paard aan de start komen. Belangrijk is dat je aansluiting bij de top van het klassement behoudt en dat is gelukt."

Een aantal ruiters viel het technische jachtparcours met zestien hindernissen aan alsof het al de finale was. De Marokkaan Quaddar Abdelkebir was daarmee succesvol. Met Quickly de Kreisker was hij zelfs de snelste van het hele veld, maar hij stootte wel een balk af. Door zijn supertijd staat hij tussen de wereldtoppers verrassend op de vijfde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl