NOS SportAangepast

Nat pak Larrazábal na horzel-aanval

De Spaanse golfer Pablo Larrazábal heeft op de tweede dag van het Maleisisch Open in Kuala Lumpur voor een opmerkelijk moment gezorgd. De Spanjaard sprong tijdens zijn ronde in het water nadat hij was aangevallen door een zwerm horzels.

De insecten hadden het bij de vijfde hole op de Spanjaard gemunt. Hij probeerde ze eerst van zich af te slaan, maar besloot even later het water op te zoeken om de horzels van zich af te schudden. Dit overigens niet voordat hij zo'n twintig keer gestoken was.

"Die beesten waren drie keer zo groot als bijen. Het waren er wel een stuk of veertig. Ik probeerde weg te rennen, maar dat lukte niet. Andere spelers schreeuwden dat ik het water in moest gaan. Dus ik ben naar het meertje gerend, heb mijn scorekaart weggegooid, schoenen uitgetrokken en ben in het water gesprongen. Ik ben nog nooit zo bang geweest", aldus Larrazábal.

De Spanjaard kon dankzij een pijnverzachtende injectie toch verder spelen en maakte op die hole zelfs een birdie. Met een totaal van -2 staat hij 25ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl