NOS SportAangepast

Ferrer verrast Nadal in Monte Carlo

David Ferrer heeft in de kwartfinales van het Masters-toernooi in Monte Carlo voor een daverende verrassing gezorgd door Rafael Nadal de voet dwars te zetten. De nummer zes van de wereld won het Spaanse onderonsje met 7-6 (1), 6-4.

Voor Ferrer was het de zesde overwinning op Nadal in 27 ontmoetingen. Slechts één keer eerder was hij zijn landgenoot op gravel de baas. Dat was bij hun eerste ontmoeting in 2004 in Stuttgart.

Achtvoudig kampioen

Het is voor het eerst sinds 2003 dat Nadal in Monte Carlo al voor de finale wordt uitgeschakeld. Hij won het toernooi vanaf 2005 maar liefst acht keer op rij en verloor vorig jaar in de finale van Novak Djokovic. Nadal had bovendien zijn dertig voorgaande duels op gravel gewonnen.

Ferrer speelde gevarieerd en maakte het zijn opponent lastig met een prima spreiding en uitstekend voetenwerk. In de eerste set verspeelde hij tot twee keer toe een break voorsprong, maar in de tiebreak sloeg hij wel toe. In het tweede bedrijf kwam Nadal nog terug van 2-5 tot 4-5, maar verder liet Ferrer het niet komen.

In de halve finales neemt Ferrer het op tegen Stanislas Wawrinka, die eerder op de dag Milos Raonic versloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl