Peuter verkracht op school Jakarta

Op een gerenommeerde internationale school in Jakarta is een 5-jarig jongetje twee keer verkracht. Het zoontje van een Nederlandse vader en Indonesische moeder werd op 20 februari en 20 maart door schoonmakers seksueel misbruikt.

Bij de verkrachting liep het jongetje herpes en een bacteriële infectie op. De kleuter werd misbruikt in de toiletten van het schoolgebouw van de Jakarta International School. Twee werknemers van een schoonmaakbedrijf zijn gearresteerd. Een derde verdachte werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

De advocaat van de ouders van het jongetje heeft kritiek op de school. "Als een kleuter naar de wc gaat, dan moet er toch minstens een begeleider mee of iemand die kijkt of alles goed gaat", zei hij.

Communicatie

En dat is niet het enige kritische geluid. Volgens NOS-correspondent Michel Maas laat vooral de communicatie van de school te wensen over. Het liefst had de school de zaak buiten de publiciteit gehouden, maar na een persconferentie van de moeder van het jongetje, afgelopen maandag, moest de school toch met een verklaring komen.

Daarin schreef de school onder meer dat de beveiliging op de school is aangescherpt met een aantal extra camera's. "De school sprak van schokkend nieuws en dat er een kind was aangevallen door een volwassene, maar de woorden seksueel misbruik en verkrachting kwamen in dat bericht niet voor", zegt Maas.

Onderzoek

Ook lijkt de school geen bemoeienis van buitenaf te willen, want het ministerie van Onderwijs en Cultuur stuurde woensdagochtend een onderzoeksteam naar de school, maar dat team werd niet binnengelaten.

De verkrachtingszaak is inmiddels groot nieuws in Indonesië. President Yudhoyono noemde de zaak "verbijsterend".

De politie onderzoekt of er nog meer verdachten bij de zaak betrokken zijn en of er mogelijk nog meer verkrachtingen zijn geweest op de internationale school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl