NOS SportAangepast

Federer en Wawrinka zegevieren

Roger Federer heeft de halve finales van het Masters-toernooi van Monte Carlo bereikt. De als vierde geplaatste Zwitser had bijna 2,5 uur nodig om de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (9) op de knieën te krijgen: 2-6, 7-6 (6), 6-1.

Federer begon slordig en de solide spelende Tsonga (9) pakte overtuigend de eerste set. In het vervolg haperde de service van de Fransman bij vlagen, maar Federer liet al zijn tien breekkansen onbenut in het tweede bedrijf.

De Zwitser sleepte er wel een tiebreak uit, kwam daarin met 6-3 voor, maar sloeg pas op zijn vierde setpunt toe.Tsonga's verzet was daarmee gebroken, want tien minuten later leidde Federer onder meer na twee lovegames met 4-0.

Djokovic op proef gesteld

Federer stuit in de halve finales op Novak Djokovic. De titelverdediger kreeg zijn plaats bij de laatste vier evenmin cadeau. De Serviër had meer dan twee uur nodig om Guillermo García-Lopez aan de kant te zetten: 4-6, 6-3, 6-1.

Djokovic had slechts twee games in zijn eerste twee partijen verspeeld en was nog niet op de proef gesteld. Dat deed García-Lopez wel. De Spanjaard heerste in de rally's, maakte de mooiste punten, maar kon niet doordrukken.

Dat was ook de verdienste van de nummer twee van de wereld. Djokovic werkte in de tweede set eerst drie breakpoints weg, voordat hij toesloeg (5-3). Daarna was het beste er bij de Spanjaard af.

Wawrinka verslaat Raonic

Ook Stanislas Wawrinka schaarde zich onder de laatste vier. De winnaar van de Australian Open rekende af met de Canadees Milos Raonic: 7-6 (5), 6-2. Wawrinka kreeg geen enkel breakpoint tegen, maakte in de tiebreak een 0-2 en 3-5 achterstand goed en de Zwitser walste in de tweede set over Raonic heen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl