NOS SportAangepast

Van der Weerden: moeten top zijn

Mink van der Weerden beseft dat Oranje Zwart top moet zijn om een goed resultaat neer te zetten tegen Real Club de Polo. In de kwartfinales van de Euro Hockey League speelt de kersverse landskampioen van Nederland vanavond in Eindhoven tegen de huidige nummer één van Spanje.

Donderdag versloeg Oranje Zwart het Engelse Surbiton met 3-1. "We speelden die wedstrijd oké, maar we begonnen niet helemaal scherp. Uiteindelijk hebben we een goed resultaat geboekt", zegt Van der Weerden.

"We waren met z'n allen gelukkig wel scherper dan dinsdag. Op de training was toen te merken dat we nog niet helemaal 100 % waren, twee dagen na het binnenhalen van de titel. Je kon merken dat het vieren van het kampioenschap nog in de benen zat."

"We zijn gewaarschuwd"

Real Club de Polo is van een ander niveau dan Surbiton, weet ook Van der Weerden. "Het is een heel goede ploeg. Ze hebben vijf internationals in het team. Ook Ramon Alegre, oud-speler van Kampong, speelt daar nu. Vorig jaar kroonden ze zich kampioen van Spanje en nu staan ze weer eerste. We zijn gewaarschuwd. We moeten er wel vol ingaan, alleen dan kunnen we een goed resultaat neerzetten."

Oranje Zwart verblijft met het team rond de wedstrijddagen in een hotel. Vanochtend was er een boswandeling ter voorbereiding op de wedstrijd. "Goed voor het teamproces", aldus Van der Weerden. "We zijn er klaar voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl