NOS VoetbalAangepast

Van Basten: was er snel uit met AZ

Marco van Basten is blij met de overstap die hij maakt van sc Heerenveen naar AZ. "AZ is een goede club, met een stevige organisatie die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een stabiele factor in de top zes in Nederland", zegt Van Basten in een eerste reactie.

Zodra enkele laatste details zijn uitgesproken, tekent Van Basten een contract voor twee jaar in Alkmaar. Hij is de opvolger van Dick Advocaat.

"Waren er snel uit"

Van Basten hoorde pas deze week van de belangstelling van AZ. "Nadat ik had aangegeven bij Heerenveen te stoppen aan het eind van het seizoen, bleef het lang stil. Maar toen AZ deze week belde, waren we er redelijk snel uit. Het ziet er goed uit, het gevoel is goed bij mij. Vandaar nu deze samenwerking."

Van Basten treedt bij AZ in de voetsporen van Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Gert-Jan Verbeek en Dick Advocaat. "Dat zijn allemaal trainers die hun sporen hebben verdiend en ik hoop dat ik net als hen goed werk kan leveren."

Mogelijk duel met AZ

Over een eventuele probleem in de play-offs om Europees voetbal, waarbij Heerenveen en AZ elkaar kunnen treffen, hield Van Basten zich op de vlakte.

"Ik had de vraag wel verwacht, maar heb nog geen goed antwoord paraat. Het is natuurlijk een lastige situatie, maar ik denk dat alle trainers hun werk bij de club waar ze in dienst zijn zo goed mogelijk willen afmaken. En dat wil ik dus ook bij Heerenveen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl