NOS VoetbalAangepast

Nominatie Van Dijk in Schotland

Virgil van Dijk is in Schotland genomineerd voor de titel 'voetballer van het jaar'. De Schotse spelersbond maakte donderdag de lijst met kanshebbers bekend.

Naast de 22-jarige verdediger van Celtic werden ook aanvaller Kris Boyd van Kilmarnock en Van Dijks teamgenoot Kris Commons genomineerd. Commons is momenteel topscorer van de Schotse Premier League met 23 doelpunten.

Minst gepasseerde defensie

Van Dijk maakt deel uit van de minst gepasseerde defensie in het Britse voetbal. Celtic kreeg in 33 wedstrijden slechts zestien tegendoelpunten.

Daarnaast had de oud-speler van FC Groningen een groot aandeel bij het Schotse record van zijn, eveneens genomineerde, doelman Fraser Forster. Die hoefde 1215 minuten lang geen doelpunt te incasseren.

Van Dijk werd onlangs in Studio Voetbal door NOS-analytici Pierre van Hooijdonk en Co Adriaanse naar voren geschoven als kandidaat voor het defensieve centrum van het Nederlands elftal. De verdediger wacht nog op zijn Oranjedebuut.

Opvolger Higdon

De winnaar wordt zondag 27 april in Glasgow bekendgemaakt. Afgelopen seizoen ging de prijs naar Michael Higdon, de spits van NEC die toen nog in dienst was van Motherwell.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl