"Oekraïne weert Russen aan grens"

Oekraïne neemt maatregelen om te voorkomen dat Russische "provocateurs" het land binnenkomen. Russische mannen tussen 16 en 60 komen het land alleen nog in voor familiebezoek of als ze in Oekraïne werken, heeft een woordvoerder van de grenswacht gezegd tegen het Duitse persbureau DPA.

Russische mannen moeten met documenten kunnen aantonen dat ze niets kwaads in de zin hebben. Volgens Oekraïne moet zo worden voorkomen dat Moskou provocateurs stuurt om de onrust in het land aan te wakkeren.

Ook vrouwen van 20 tot en met 35 jaar zouden extra worden gecontroleerd. Als ze kinderen bij zich hebben, mogen ze wel door.

Poetin

De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot zegt in een reactie dat tickets naar Oekraïne kunnen worden teruggegeven en dat de kosten worden terugbetaald. Het Kremlin heeft Oekraïne om opheldering gevraagd over de maatregelen.

Volgens Kiev is Moskou nauw betrokken bij het oproer in het oosten van het land. President Poetin ontkende dat vandaag op televisie. De gewapende milities zijn volgens hem allemaal lokale inwoners van de regio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl