Drinkwater weggespoeld om plas

De Amerikaanse stad Portland in de staat Oregon spoelt 143 miljoen liter drinkwater weg omdat een man in een van de reservoirs heeft geplast. Het is al de tweede keer in drie jaar dat een gedeelte van het reservoir leeggemaakt moet worden vanwege urine in het water.

Op bewakingsvideo is te zien hoe een 19-jarige man in de nacht van woensdag op donderdag door een ijzeren hek heen in het reservoir plast. Twee vrienden van hem proberen tegelijkertijd over het hek te klimmen. Het lukt een van hen in de beveiligde zone te komen voordat ze worden gepakt.

De autoriteiten van Portland nemen de zaak hoog op. Het reservoir, dat in totaal 189 miljoen liter water bevat, is stilgelegd en wordt getest op mogelijke besmetting.

Waterbureau

Het waterbureau van de stad heeft besloten de resultaten van het onderzoek niet af te wachten en het water uit het reservoir weg te laten spoelen. Ook wordt het betreffende gedeelte schoongemaakt. "Onze opdracht is om schoon drinkwater te leveren aan onze klanten", zegt de baas van het bureau. "En zij mogen ervan uitgaan dat er geen plas in zit."

In juni 2011 spoelde de stad bijna 30 miljoen liter water weg uit een ander reservoir omdat iemand in het water geplast had.

De drie tieners zijn beboet voor huisvredebreuk. De 19-jarige kreeg ook een boete voor wildplassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl