NOS NieuwsAangepast

Zorgen in Kamer over NZa

De Tweede Kamer is bezorgd over het bericht dat de NZa de financiële situatie van ziekenhuizen rooskleurig heeft voorgesteld.

Volgens stukken uit het dossier van klokkenluider Gotlieb heeft de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit belangrijke informatie verwijderd uit het jaarlijkse rapport over de staat van de ziekenhuizen.

PVV-Kamerlid Klever wilde vanavond al een debat met minister Schippers over de zaak, maar een meerderheid in de Kamer wil eerst meer informatie en wacht het onderzoeksrapport naar het functioneren van de NZa af.

Zorgwekkend signaal

GroenLinks vindt dat hangende dat onderzoek het bestuur op non-actief moet worden gesteld.

Kamerlid Voortman van GroenLinks noemt het echt zorgelijk dat de financiële situatie van veel ziekenhuizen slechter is dan aan de Kamer is gemeld. Ook Klever van de PVV wil dat het bestuur op non-actief wordt gesteld. "Dit is een ongekend schandaal, er wordt nu beleid gemaakt op basis van gemanipuleerde cijfers", aldus Klever.

De PvdA spreekt van een zorgwekkend signaal. Woordvoerster Bouwmeester wil uitgezocht hebben wat precies de rol was van de bestuursvoorzitter. Op non-actief stellen gaat volgens haar vooralsnog te ver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl