NOS VoetbalAangepast

Wouters niet welkom als assistent

Het definitieve vertrek van Jan Wouters bij FC Utrecht is vooral de keuze van de club geweest. "Dit is niet het moment voor Jan om terug te keren in de functie van assistent-trainer. Wij vinden dat daar enige tijd tussen moet zitten", zei algemeen directeur Wilco van Schaik.

"Als je iets tweeënhalf jaar op jouw manier hebt gedaan en de groep kent je als hoofdtrainer, dan is een stap terug niet juist", vervolgde Van Schaik. "Bovendien moet de nieuwe trainer de kans krijgen zijn eigen staf te formeren."

Wouters: Alflen goede opvolger

Over wie de nieuwe trainer wordt, liet Van Schaik zich niet uit. Wouters vindt zijn assistent Rob Alflen een goede opvolger. "Het is aan de club. Ik weet het vervolg niet, maar hij heeft alle kwaliteiten voor het hoofdtrainerschap én is ambitieus."

Wouters liet verder weten dat hij en de club in goede harmonie uit elkaar gaan en dat hij nog niet weet of hij ergens weer hoofdtrainer wil worden. "Het is geen geheim dat ik het veldwerk het leukst vind. Eerst maar eens kijken wat er op mijn pad komt."

"Zaten niet meer op één lijn"

Wouters neemt na dit seizoen dus afscheid van Utrecht, maar volgens Van Schaik niet voorgoed. "Jan zal zeker weer terugkeren. Hij is een icoon van de club door zijn prestaties als voetballer, maar zeker ook als trainer."

"We zaten niet meer op één lijn en zouden dat ook niet meer komen. Onze visie wat betreft resultaten, wederzijdse ambities en verwachtingen liep te veel uiteen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl