NOS NieuwsAangepast

25 jaar voor doodslag Hoendiep

De rechtbank in Groningen heeft een man uit Rotterdam tot een celstraf van 25 jaar veroordeeld voor doodslag op het echtpaar Lammert (70) en Marga (68) Westra uit Aduard.

De rechtbank acht het bewezen dat de 41-jarige Sjef R. het echtpaar vorig jaar op hun boot met een voorwerp heeft aangevallen. Daarna gooide hij hen in het water, het Hoendiep bij Hoogkerk, waar de stoffelijke overschotten de volgende dag werden gevonden.

R. heeft de beschuldigingen tegen hem steeds ontkend. Hij is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats en was een bekende van de politie. Die kwam hem op het spoor door informatie van getuigen.

Proefvaart

Het echtpaar had zijn motorjacht te koop aangeboden. Op maandag 4 maart vorig jaar hadden zij een afspraak voor een proefvaart met een mogelijke koper.

Wat zich aan boord precies heeft afgespeeld is ook tijdens het proces niet duidelijk geworden. Het OM gaat ervan uit dat er tijdens de proefvaart ruzie is ontstaan over de prijs van de boot. De man zou het echtpaar daarbij met een "kantig" voorwerp hebben toegetakeld en overboord hebben gegooid.

Kinderen

Toen de kinderen later die dag geen contact met hun ouders konden krijgen, gingen zij bij de ligplaats in Hoogkerk kijken. Daar vonden zij de auto van hun ouders. De deur was open, de tas van hun moeder lag erin en de boot was weg.

De politie vond de boot een klein stukje verderop. Een dag later werden de lichamen van de ouders in het water gevonden.

De eis van het OM was dertig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl