NOS NieuwsAangepast

Veel mensen thuis tijdens NSS-top

Meer dan de helft van de mensen die tijdens de nucleaire top naar Den Haag moesten voor hun werk, heeft die reis afgezegd. Dit had te maken met verkeersmaatregelen en de slechte bereikbaarheid van sommige locaties.

Dat blijkt uit een flitspeiling van Motivaction onder ruim 2000 mensen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken had opdracht gegeven voor de peiling.

Vooraf waarschuwde Rijkswaterstaat dat de top voor een verkeersinfarct zou kunnen zorgen rond Den Haag, omdat veel wegen moesten worden afgesloten voor de top. Uiteindelijk bleef het opvallend rustig op de weg.

Positief

Uit dezelfde peiling blijkt dat de helft van de ondervraagden het positief vindt dat Nederland gastland was voor de top. Nog eens veertig procent had hierover geen mening. Mensen denken vooral dat het organiseren van de top positief is voor het internationale aanzien van Nederland.

Ook verwacht ongeveer de helft van de ondervraagden dat de top leidt tot meer handelsovereenkomsten. Wel vindt 52 procent van de ondervraagden dat er te veel geld is uitgetrokken voor de top. Ruim een derde vindt dat er teveel verkeersoverlast was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl