Verwarring over ontvoering Nigeria

Er is twijfel over het lot van de meer dan honderd meisjes die begin deze week in het noordoosten van Nigeria zijn ontvoerd. Het Nigeriaanse leger maakte gisteren bekend dat het overgrote deel van hen was teruggevonden. Ouders en de school waar zij op zitten, weten nog van niets.

De directeur van de school zei tegen persbureau AP dat er maar 14 van de 129 meisjes naar hun dorp zijn teruggekeerd. Van de rest heeft hij sinds de ontvoering niets meer gehoord.

Ouders vertelden hetzelfde tegen een correspondent van de BBC, namelijk dat er nog veel meisjes worden vermist.

Leger

De meisjes werden aan begin van de week ontvoerd, vermoedelijk door leden van de terreurorganisatie Boko Haram. Die zou hen als seksslaven willen gebruiken.

Het Nigeriaanse leger maakte gisteren bekend dat er 121 meisjes waren ontsnapt. Dat zou zijn gebeurd in het bosrijke grensgebied met Kameroen. Toen een van de vrachtwagens waarop zij werden vervoerd het begaf, zouden zij het bos zijn ingevlucht.

Blamage

De ontvoering is een blamage voor de autoriteiten. Die zeggen dat de militaire campagne tegen de islamitische terreurgroep succesvol verloopt.

Afgelopen maandag was er voor het eerst in twee jaar een grote aanslag in de hoofdstad Abuja.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl