NOS NieuwsAangepast

Gesprek Panama levert niks op

Het politie-onderzoek in Nederland naar de verdwijning van Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) heeft nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd. Dat zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland.

Afgelopen week werden twee jongemannen gehoord die met het tweetal in Panama zijn opgetrokken. De politie wilde met hen als getuigen spreken, omdat ze de vrouwen vlak voor hun verdwijning nog zagen.

Ook praat de politie binnenkort met een derde jongen die met ze op reis is geweest en met huisgenoten van het Amersfoortse studentenhuis van Lisanne en Kris. De gesprekken hebben tot dusver niet tot nieuwe inzichten geleid.

Digitaal speuren

De Nederlandse rechercheurs richten zich volgens de woordvoerder verder op digitale sporen. "Is er internetverkeer geweest tussen de meisjes en anderen, hebben ze documenten in de cloud staan? Dat soort zaken", zegt een woordvoerder.

Er is dagelijks contact tussen de Nederlandse recherche en de politie in Panama. In Nederland is een handjevol rechercheurs in wisselende samenstelling bezig met de zoektocht naar aanwijzingen.

Mis

In Panama wordt vandaag, op Witte Donderdag, een mis opgedragen voor de vermiste meisjes. Familieleden van Kris en Lisanne zijn daarbij waarschijnlijk aanwezig. Ze keren deze week terug naar Nederland.

De meisjes zijn vermist sinds 1 april. Afgelopen maandag werd de grootschalige zoektocht in de bergen rondom de Panamese plaats Boquete stopgezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl