NOS VoetbalAangepast

Wouters vertrekt bij FC Utrecht

Jan Wouters vertrekt na dit seizoen als trainer van FC Utrecht. "Deze conclusie is na een open en eerlijke evaluatie in goed overleg genomen", meldt de club. Wouters blijft ook niet aan als assistent-trainer, een rol waarvan hij eerder zei dat die hem het beste ligt.

"Ik heb in de evaluatie aangegeven dat ik het tijd vind voor een nieuwe fase in mijn carrière", stelt Wouters. "Ik wil met de opgedane ervaring een volgende stap maken in mijn carrière. Ik kan met een goed gevoel FC Utrecht verlaten, want FC Utrecht is en blijft mijn club."

De in Brabant wonende Wouters is een geschikte kandidaat om de trainersstaf van zijn oude club PSV te versterken. Trainer Phillip Cocu ziet hem daar graag komen. Ook wordt Wouters genoemd als assistent van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal.

Teleurstellend seizoen

Wouters nam tweeënhalf jaar geleden de plek in van Erwin Koeman, die plotseling opstapte als hoofdtrainer. Wouters was toen al enige tijd assistent-trainer in de Domstad, eerst nog van Ton du Chatinier. Hij eindigde dat jaar met Utrecht op de elfde plaats.

Vorig seizoen leidde Wouters de club naar een knappe vijfde plaats. Dit seizoen begon teleurstellend met een Europese flater tegen het nietige FC Differdange en daarna bleef Utrecht, mede door blessures, aanmodderen. Er kwam kritiek op de defensieve speelstijl en pas afgelopen weekend speelde de club zich veilig.

Hoogtepunten

"Jan Wouters heeft bij ons de laatste jaren hard gewerkt onder de meeste moeilijke omstandigheden", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik.

"In deze financieel moeilijke tijd, met een jonge spelersgroep en met veel mutaties is presteren zoals we vorig jaar hebben gedaan enorm knap. Het puntenrecord, het winnen van de play-offs en het bereiken van Europees voetbal waren absolute hoogtepunten. Die zijn mede aan Jan Wouters te danken."

Alflen en Van Basten

Utrecht neemt even de tijd om na te denken over de opvolging van Wouters. Mogelijk wordt Rob Alflen doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer. Hij is nu nog assistent.

Ook de naam van Marco van Basten wordt genoemd. John van den Brom en Co Adriaanse zijn mogelijk andere kandidaten, al bedankte Adriaanse in het verleden voor de eer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl