NOS NieuwsAangepast

Verfreus AkzoNobel tobt met valuta

Ondanks tegenvallende wisselkoersen, onstabiele Europese markten en hogere kosten voor herstructureringen heeft de verfreus AkzoNobel in het eerste kwartaal het rendement verbeterd.

De omzet van het grootste verfconcern ter wereld daalde iets, naar bijna 3,4 miljard euro. De nettowinst steeg met bijna 45 procent naar 129 miljoen euro.

Verdiensten tenietgedaan

De omzet in het eerste kwartaal daalde met 2 procent. Dat was vooral het gevolg van wisselkoersen, de omrekening naar de euro van zwakke valuta van landen waar AkzoNobel geld verdient.

De vraag naar huis- tuin- en keukenverf steeg in Azië, maar in Europa en Latijns-Amerika blijft de markt lastig. Bij speciale coatings en verven, zoals scheepsverf, autolakken en verf voor mobieltjes steeg de omzet, maar werden de verdiensten door wisselkoersen tenietgedaan.

'Doelstellingen worden gehaald'

De verfreus denkt dat de doelstellingen voor volgend jaar gehaald worden ondanks "het fragiele economische klimaat en de volatiele wisselkoersen in 2014".

AkzoNobel is actief in ruim 80 landen in de bouw en infrastructuur, het transport, de industrie en op de consumentenmarkt. Er werkten eind 2013 wereldwijd 49.560 mensen bij het bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl