NOS SchaatsenAangepast

Gewesten uiten onvrede over KNSB

De schaatsgwesten hebben tijdens een informele vergadering met de ledenraad van de KNSB hun onvrede geuit over fouten die de schaatsbond heeft gemaakt in een aantal dossiers. Het gaat dan onder meer over de heisa rond het Icedome in Almere, de budgetten voor de gewestelijke selecties en de bezuinigen op shorttrack en inline-skaten.

"Er is een pittig gesprek gevoerd", zegt voorzitter Herman Nijhof van het gewest Gelderland. De gewesten hebben veel kritiek geuit op technisch-directeur Arie Koops.

Volgens Roel Dekker, woordvoerder van de ledenraad, spelen de problemen al sinds het vertrek van KNSB-voorzitter Doekle Terpstra in augustus. "We hebben de rest van het bestuur toen gevraagd om nog voor een jaar aan te blijven. We dachten toen dat die tijd voldoende zou zijn om belangrijke dossiers af te handelen. Dat is niet gelukt".

Gaten laten vallen

"Het bestuur heeft gaten laten vallen in de communicatie met de achterban. We hebben nu besloten drie of vier mensen toe te voegen aan het bestuur, de gewesten hebben daar hun vertrouwen in uitgesproken", aldus Dekker.

Dekker denkt dat de dialoog met de gewesten na het overleg van gisteravond weer zal worden opgestart. "We gaan ervan uit dat de problemen rond dossiers waar onduidelijkheid over was zo snel mogelijk worden opgelost".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl