NOS SportAangepast

Klap komt hard aan bij Kampong

Ze sloten de reguliere competitie af als koploper. De eerste landstitel sinds 1985 leek voor het grijpen. Maar de mannen van Kampong werden in de play-offs meteen al in halve finale geklopt door Bloemendaal.

En woensdagavond werden de Utrechters in de Euro Hockey League in de eerste wedstrijd verrassend uitgeschakeld door Belgische KHC Dragons. In elf dagen draaide het hele seizoen de soep in. Zonder hoofdprijs.

"Bal wilde er niet in"

"De teleurstelling is natuurlijk groot", wond Kampong-trainer Alexander Cox er geen doekjes om. "Het doet pijn dat we er al na één dag uit liggen. We startten niet goed in de wedstrijd. Maar na de 2-2 hadden wij de kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Normaal hebben we aan een halve kans genoeg, maar vandaag wilde de bal er niet in."

In de shoot-outs wilde het evenmin vlotten. "Ik vind shoot-outs mooier dan strafballen. Maar we misten er twee, zij één. We hadden er wel op geoefend. Maar we hadden de pech dat twee van onze beste vijf shoot-out-nemers er twee geen eentje konden nemen: Constantijn Jonker vanwege zijn gele kaart en Roderick Weusthof had last van zijn knie."

"Pijnlijk"

"We hebben onszelf te kort gedaan", vond ook Weusthof, die al eind maart had laten weten na dit seizoen te stoppen met tophockey. "Wij verdienden het om te winnen. Maar helaas vielen de shoot-outs de verkeerde kant op. Het is heel pijnlijk, voor mijzelf en voor de club."

"Het was ons EHL-debuut. Het eerste weekend in Lille hebben we het supermooi gedaan, maar hier stellen we gewoon teleur. Het is klaar. Ik baal ontzettend, maar hier houdt het op voor mij."

De oud-international had op een fraaier punt achter zijn hockeyloopbaan gehoopt. Maar nadat het eerst al tegen Bloemendaal was misgegaan, wilde het ook in de EHL niet lukken. "Het heeft lang geduurd voordat ik Bloemendaal had verwerkt, een paar dagen geleden is dat pas gebeurd. En dit zal ook nog wel even doordreunen. Ik kijk met trots terug op een mooie carrière, maar nu heb ik even geen zin om daar bij stil te staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl