City niet voorbij hekkensluiter

Manchester City heeft in de strijd om de Engelse titel twee punten gemorst. De nummer drie bleef thuis op 2-2 steken tegen hekkensluiter Sunderland en heeft nu zes punten achterstand op Liverpool, maar nog wel een duel minder gespeeld.

De start van City was veelbelovend, want al na twee minuten knalde Fernandinho de 1-0 tegen de touwen. Sunderland beet in het vervolg echter fel van zich af. Voor rust miste de ploeg enkele flinke kansen, maar na rust was Connor Wickham met een volley van dichtbij wel trefzeker.

City zocht vervolgens vol de aanval, maar uit een counter schoot Wickham de 2-1 binnen. De thuisploeg pakte toch nog een punt, want vlak voor tijd blunderde doelman Vito Mannone na een schot van Samir Nasri. De Fransman liet vervolgens in de extra tijd zelfs nog een enorme kans op de 3-2 liggen.

Verlies Everton

Everton slaagde er niet in de vierde plaats (voorronde Champions League) over te nemen van Arsenal. De ploeg uit Liverpool verloor thuis verrassend met 3-2 van Crystal Palace.

Jason Puncheon en Scott Dann zetten de nummer twaalf van de Premier League op 2-0. Steven Naismith gaf Everton weer hoop, maar met een fraaie pegel zorgde Cameron Jerome weer voor een marge van twee. De goal van Kevin Mirallas kwam vervolgens te laat voor de thuisploeg.