Galatasaray naar bekerfinale

Galatasaray heeft op spectaculaire wijze de finale bereikt van het Turkse bekertoernooi. De ploeg van trainer Roberto Mancini versloeg in de return Bursaspor op eigen veld met 2-5, na een achterstand van 2-0. Het eerste duel in Istanbul was in 2-2 geëindigd.

Wesley Sneijder vervulde een belangrijke rol bij Galatasaray. De oud-Ajacied verkleinde op de slag van rust de achterstand (2-1) en dwong kort na de pauze een strafschop af, die door Selçuk Inan werd benut (2-2).

Later was Sneijder ook nog bij 2-4 en 2-5 betrokken. Burak Yilmaz (twee) en Felipe Melo brachten de andere treffers van de bezoekers op hun naam. Aanvaller Burak Yilmaz werd in de 84e minuut bij Galatasaray uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart.

In de finale speelt Galatasaray tegen de winnaar van het tweeluik tussen Antalyaspor en Eskisehirspor.