NOS NieuwsAangepast

Excuses B.B. King voor optreden

De 88-jarige blueslegende B.B. King wil zich revancheren voor zijn rommelige concert op 4 april in St. Louis in de Verenigde Staten. De gitarist werd uitgefloten door zijn fans. Veel mensen verlieten voortijdig de zaal.

B.B. King heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden. Zijn woordvoerder zegt dat hij een slechte avond had. King hoopt binnenkort terug te keren voor een nieuw concert.

Vakantie

Volgens de verklaring was King pas een dag van tevoren vertrokken met de tourbus vanuit zijn huis in Las Vegas naar St. Louis, een reis van ruim 2500 kilometer.

Hij had bovendien vergeten zijn dagelijkse dosis diabetesmedicatie in te nemen, waardoor de bluesmuzikant problemen kreeg met zijn bloedsuikerspiegel.

De combinatie van de lange reis en de fout die hij maakte met zijn medicijnen, leidde tot het concert dat volgens de verklaring zwaar onder de maat was.

Concert

B.B. King wist tijdens het optreden in het Peabody Opera House in St. Louis maar een paar nummers tot een goed einde te brengen. Tussendoor vulde zijn band de gaten op, waarbij King af en toe nog een poging deed om wat te zingen.

Hij hield ook lange, wijdlopige monologen. Zijn achtkoppige band miste volgens de recensies nogal wat inzetten.

King rekte daarnaast het nummer You are my Sunshine tot zeker vijftien minuten, waarbij vooral het publiek de zangpartijen voor zijn rekening nam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl